Geen categorie

Vanitasbeelden Anne Wenzel in Princessehof

0 0
Read Time:44 Second

Kunstenaar Anne Wenzel werkte twee jaar lang aan een serie sculpturen, geïnspireerd door vanitasstillevens uit de Gouden Eeuw. Ze maakte beelden van vogels die verstild op een enorme tafel liggen. Hun donkere veren schitteren en glanzen. Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden toont een selectie.

Anne Wenzel, Chasing Silence, Velvet Pheasant. Courtesy AKINCI.

In vanitasstillevens staan de dood en de vergankelijkheid van het leven centraal. Schilders symboliseren die vaak geïllustreerd met schedels, gedoofde kaarsen en verwelkte bloemen. Wenzel brengt met haar keramisch werk een ode aan dit thema.

Bijzonder aan de serie is volgens het museum de donkere en toch kleurrijke uitstraling van de beelden. “Door het gebruik van raku, een techniek die op een dergelijke schaal ongekend is, ontstaat een rijke schakering van kleuren op de zwartgeblakerde keramiek.”

Anne Wenzel: Chasing Silence, t/m 8 oktober in Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share