Geen categorie

Rijksmuseum Volkenkunde krijgt indiaans aardewerk

0 0
Read Time:30 Second

Nieuws

Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden heeft onlangs een bijzondere verzameling indiaans aardewerk uit Noord-Amerika gekregen van Margot Spiegel-Kraemer. Het gaat om 73 voorwerpen en een selectie daarvan is vanaf 19 april te zien in het museum.

Al op jonge leeftijd was Margot Kraemer geïnteresseerd in aardewerk. Tijdens een wereldreis raakte ze in contact met indiaanse pottenbakkers in Noord-Mexico en New-Mexico (Verenigde Staten). Hun traditionele manier van pottenbakken sprak haar enorm aan. Talrijke bezoeken volgden.

Van haar reizen nam ze vele voorbeelden van aardewerk mee terug naar Nederland. Deze collectie heeft ze nu geschonken aan Rijksmuseum Volkenkunde.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Rijksmuseum Volkenkunde krijgt indiaans aardewerk

  1. Wat een geweldig bericht. Zelden iemand ontmoet, als Margot Spiegel die zo bevlogen en niet alleen geweldig mooie kunstwerken maakt, maar dit ook op een enthousiaste manier kan overbrengen op haar leerlingen. Kijk met veel belangstelling uit naar haar werk in het museum. Wat geweldig dat haar werk daar is ondergebracht.

Comments are closed.