Geen categorie

Pracht of prul?

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Stel honden, tinglazuuraardewerk, Delft, plateelbakkerij De Porceleyne Schotel, 1764-73, h. 19,5 cm. Collectie Gemeentemuseum Den Haag.

Heb je een voorwerp van aardewerk in huis en twijfel je of  het Delfts is of niet? De nieuwe website Delftsaardewerk.nl kan dan uitkomst bieden. Na het beantwoorden van een aantal vragen is het al iets duidelijker of dat object nu een ‘pracht’ of een ‘prul’ is.

De website staat verder stil bij alle facetten van Delfts aardewerk. Zo is er aandacht voor de ontstaansgeschiedenis. Ook wordt er een overzicht getoond van de verschillende merkjes waaraan authentiek Delfts aardewerk kan worden herkend. De site doet ook dienst al online catalogus. Nu is alleen nog de aardewerkcollectie van Gemeentemuseum Den Haag erop te vinden, maar later volgen ook collecties van andere musea en particulieren.

In het Gemeentemuseum is tijdelijk ook een driedimensionale versie van de site te bezoeken.  In de tentoonstelling Delftsaardewerk.nl kan de bezoeker door de website wandelen en dezelfde routes afleggen als in de digitale wereld. Met als belangrijke verschil dat de objecten in het echt te zien zijn.

Delftsaardewerk.nl, t/m 11 april 2010 in Gemeentemuseum Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share