Geen categorie

Nieuwe muziek Sticks alleen te horen in de Fundatie

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Rapper Sticks (Junte Uiterwijk) werkt aan nieuwe muziek die niet op Spotify, YouTube, plaat of vinyl uitkomt, maar exclusief vier maanden lang te ervaren is in Museum de Fundatie in Zwolle. Daarna is het weg en nooit meer ergens te horen.

“We zijn gewend om nieuwe muziek die op de wereld gemaakt wordt meteen gratis te kunnen beluisteren”, vertelt de Zwolse rapper. “Daardoor wordt de luisterervaring vrij vluchtig; er is gewoon een te groot aanbod. Maar als maker stop ik mijn leven, tijd, bloed, zweet en tranen in mijn teksten. Die tegenstelling vind ik interessant. Wat gebeurt er nou als je die muziek en teksten brengt naar een plek waar je kunst hoort te ‘consumeren’, namelijk het museum?”

Sticks bij Museum de Fundatie. Foto: Sebastian Boon / Red Bull Content Pool.

Bij dit project gaat het om het toetsen van waarde en perceptie. “Verandert de perceptie van het publiek op de nieuwe tracks? Ga ik er anders door schrijven? Doordat het werk alleen daar te zien en te horen is, creëer ik een unieke nieuwe ervaring.”

Wat er precies te horen en te zien is, is nog niet bekend, maar Sticks wil een audiovisuele beleving neerzetten die zorgt voor een compleet nieuwe muziek- en kunstbeleving. “Ik ben constant op zoek naar de onzekerheid van dat wat we gaan doen, de zekerheid van dat wat we al deden is oninteressant.”

De tentoonstelling, die tt stand komt in samenwerking met Red Bull, krijgt als titel Onrust mee. Sticks: “We leven in onrustige tijden. Misschien is dat ook wel van alle tijden, maar ik heb het gevoel dat de wereld sterk aan het veranderen is. Terwijl we onverminderd influencen en champagne poppen gaan we in rap tempo naar de gallemiezen. Of misschien ook helemaal niet, en zijn we ‘bewuster’ dan ooit.”

Onrust, 14 september 2019 t/m 5 januari 2020 in Museum de Fundatie, Zwolle

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share