Geen categorie

Bingo Battle in het museum

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Hoe krijg je jonge mensen enthousiast over musea? Deze vraag houdt de instellingen al langer bezig. MuseumTV en CJP hopen dat dit lukt met de Bingo Battle. Dit is een serie korte filmpjes waarin bekende Nederlanders voor allerlei opdrachten moeten uitvoeren in een museum.

Still uit de eerste aflevering van Bingo Battle.

In elke aflevering struint een bij de doelgroep bekende persoon door een museum, met in de hand een soort bingokaart. Daarop staan negen die opdrachten die hij of zij binnen tien minuten moet uitvoeren. Lukt dit niet, dan wacht er een ‘straf’.

Elke week verschijnt er een aflevering op de sites van MuseumTV en CJP en op YouTube. In de eerste video verkent acteur Guido Spek (uit Goede Tijden, Slechte Tijden) het Afrika Museum. Kunstjournalist Yuki Kho (bekend van de website Kunst Kijken met Ko en Kho) kijkt erop toe of hij de opdrachten goed uitvoert binnen de tijd. Of moet hij misschien een leembad nemen?

Andere BN’ers die de komende weken te zien in de webserie zijn Sophie Milzink, Akwasi, Tabitha en Christina Curry. Zij bezoeken steeds een ander museum. Degene die de snelste tijd neerzet, wint de gouden Bingo Battle-bokaal.

Met de filmpjes willen de initiatiefnemers jongeren laten zien dat musea niet saai zijn. De betreffende bingokaarten zijn daarom ook te downloaden, zodat iedereen de Bingo Battle zelf kan spelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share