Geen categorie

Nieuwe Kerk haalt Romeinse kunstschatten naar Amsterdam

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

De Nieuwe Kerk Amsterdam vertelt komend najaar het verhaal van de doorbraak van het christendom in het Rome onder keizer Constantijn. De tentoonstelling komt tot stand dankzij een samenwerking met de Vaticaanse Musea, de Capitolijnse Musea en het Nationaal Romeins Museum.

De expositie toont schatten uit de Romeinse kunst en architectuur vanaf de vierde eeuw na Christus. Aan de hand van de kunstwerken wordt duidelijk hoe het christendom in het keizerlijke Rome van een kleine geloofsgemeenschap een dominante religie werd.

Marmeren kop van de jonge Constantijn of van zijn zoon Constantius. Rome, begin 4de eeuw. Capitolijnse Musea, Rome.

Rome. De droom van keizer Constantijn is het laatste deel van het drieluik in De Nieuwe Kerk over grote monotheïstische wereldreligies. Tentoonstelling over de (kunst in) de islam en het jodendom gingen deze presentatie voor. De expositie duurt van 3 oktober 2015 tot en met 7 februari 2016.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share