Geen categorie

Ai Weiwei maakt expositie voor Groninger Museum

0 0
Read Time:47 Second

Het Groninger Museum opent op 26 mei de tentoonstelling FUCK OFF 2, mede samengesteld door Ai Weiwei. Met werk van 37 hedendaagse Chinese kunstenaars en kunstenaarsgroepen stelt deze expositie vragen bij het maatschappelijke, juridische en politieke klimaat van het huidige China.

Ren Hang Untitled, 2012.

De tentoonstelling is een vervolg op de baanbrekende expositie FUCK OFF, die in 2000 in Sjanghai werd georganiseerd door Ai Weiwei en kunstcriticus Feng Boyi. Deze viel snel aan censuur ten prooi omdat ze gevoelig werd geacht vanwege de vermeende radicale inhoud.

Volgens het Groninger Museum is FUCK OFF 2 dertien jaar later relevanter dan ooit vanwege de geringe artistieke vrijheid in China en de repressieve houding van de Chinese regering tegenover individuele activiteiten. Ai Weiwei en Feng Boyi werkten voor het vervolg samen met Mark Wilson, hoofdconservator van het museum. De expositie duurt van 26 mei tot en met 11 november.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share