Geen categorie

Huis Doorn zoekt voorwerpen uit WO I

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

Chocoladereclame uit de mobilisatieperiode 1914-1918.

Museum Huis Doorn zoekt voorwerpen uit de eerste Wereldoorlog. Iedere inwoner van Nederland mag daar daarom op 28 en 29 maart zijn of haar objecten, foto’s en documenten uit de periode 1914-1918  laten zien aan experts.

Deze specialisten geven nadere informatie over de ingebrachte voorwerpen. De eigenaren worden ter plekke geïnterviewd en hun verhalen worden later opgeslagen in de digitale Europese databank, Europeana. Documenten en oude foto’s worden gescand en samen met foto’s van de objecten ook toegevoegd aan de historische databank.

De interessantste objecten, foto’s en documenten krijgen – met toestemming van de eigenaren – een plek op een tentoonstelling over Nederland in de Eerste Wereldoorlog. Deze opent komend najaar in de voormalige garage van keizer Wilhelm II op het terrein van Huis Doorn.

Europeana is Europa’s online platform voor cultureel erfgoed. In dit herdenkingsjaar (de Eerste Wereldoorlog begon precies een eeuw geleden) roept Europeana het Nederlandse publiek en culturele instellingen op om brieven, dagboeken, foto’s en andere persoonlijke herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog in te brengen. Inmiddels zijn er al soortgelijke collectiedagen gehouden in onder meer Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. De collectiedagen in Huis Doorn  vinden plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart van 10 tot 16 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share