Geen categorie

Manifesta 10 blijft in Sint Petersburg

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Nieuws

Manifesta 10 blijft in Sint Petersburg. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekendgemaakt. Verschillende partijen hadden opgroepen dat de kunstmanifestatie zich zou terugtrekken uit Rusland vanwege de gebeurtenissen in Oekraïne.

De Hermitage in Sint Petersburg.

Manifesta is echter van mening dat het juist nu noodzakelijk is om in Sint Petersburg te blijven. Annulering van de biënnale zou alleen maar de koudeoorlogretoriek verder laten escaleren. “Manifesta 10 zal de situatie in Oekraïne voortdurend in de gaten houden en we hopen op een diplomatieke oplossing”, aldus de organisatie in een verklaring.

Vorig jaar kreeg Manifesta ook al veel kritiek te verduren. Velen vonden dat de biënnale niet in Rusland zou moeten worden gehouden vanwege de antihomowet die daar van kracht is. Op internet werd een petitie gestart die de organisatie moest overhalen het evenement naar een stad in een ander land te verplaatsen.

Manifesta 10 vindt grotendeels plaats in de Hermitage. De keuze viel op het Russische museum omdat het een brug slaat tussen Oost- en West-Europa. Bovendien viert het dit jaar zijn 250ste verjaardag. Het onlangs gerenoveerde General Staff Building, dat gewijd is aan moderne en hedendaagse kunst, wordt het hoofdpodium. Manifesta 10  wordt een jubileumeditie: de biënnale voor hedendaagse kunst bestaat twintig jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share