Geen categorie

Expositie Place to be bij Galerie Pouloeuff

0 0
Read Time:2 Minute, 11 Second

Galerie Pouloeuff presenteert vanaf 22 januari de expositie Place to be, met werk van zes jonge kunstenaars. De tentoonstelling is kwam tot stand in samenwerking met de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK). De deelnemers zijn of nog niet zo lang geleden afgestudeerd of hopen dat bijna te gaan doen. Ze exposeren met een mix van schilderijen, fotografie en sculpturen.

Waar wil je zijn? Aan welke plek heb je de mooiste herinneringen? Verlang je weer naar cafés vol liefde en geluid of juist naar een verlaten strand met alleen de zee als gezelschap? In hun werken in de tentoonstelling laten de zes kunstenaars zien wat voor hen de Place te be is.

De deelnemende kunstenaars zijn Nienke van der Burg, Myriam Gras, Benjamin Schoones, Mikolaj Stojanowicz, Emilio Timp en Renée Verberne.

Renée Verberne, What’s eating me?.

In haar schilderijen geeft Nienke van der Burg (1999) haar beleving van een herinnering weer. Zij onderzoekt daarbij het verlangen om een herinnering vast te kunnen houden. Het koesteren van het ongrijpbare.

Myriam Gras (1992) onderzoekt de socio-economische relatie met onze alledaagse omgeving en ontwikkelde voor deze expositie een serie fotografische collages over haar huidige woonplaats Helsinki en het idyllische landschap rondom de stad. De werken reageren op de hedendaagse en historische impact van deze plek en de onderliggende verhaallijnen.

Benjamin Schoones (1993) richt zich op ruimte, op de pluriformiteit en uniformiteit van patronen, cyclussen en ritmes. Zijn abstracte schilderijen zijn een combinatie van strak en los, patronen en toevalligheden. Voor de tentoonstelling haalde hij inspiratie uit rook, gezoem, stof en meer dat zich door luchtschachten kan voortbewegen.

Mikolaj Stojanowicz (1998) laat in deze expositie pixelachtige schilderijen zien uit de serie Blok, geïnspireerd door een flatgebouw en een jaar in isolatie. Hierin onderzoekt hij thema’s als ons onderbewustzijn.

Emilio Timp (1993) maakt metalen sculpturen die strak en minimalistisch zijn van vorm. In zijn werk zoekt hij naar de juiste hoeveelheid spanning om een balans te bereiken. Met hun subtiele bewerking en vloeiende lijnen roepen ze een moment van verstilling en bezinning op.

Renée Verberne (1988) maakt fotografisch werk over het verlangen om samen te vallen met de natuur en het gelijktijdige besef dat dit onmogelijk is. Ze onderzoekt haar verlangen om thuis te komen in een wereld waar ze zich een vreemdeling voelt. In de beelden legt ze vast hoe ze de wildernis opzoekt.

Deze expositie staat deels in het teken van het tienjarige jubileum van BOK, de stichting die professionele kunstenaars helpt op artistiek, zakelijk en politiek vlak.

Place to be, 22 januari t/m 27 maart in Galerie Pouloeuff, Naarden-Vesting

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share