Geen categorie

Van Gogh Museum populairste museum onder Europeanen

0 0
Read Time:51 Second

Het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum horen bij de drie meest gewaardeerde musea wereldwijd. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd grootschalig onderzoek van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Onder Europese respondenten staat het Van Gogh Museum zelfs op 1.

Van Gogh Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

De universiteit onderzocht de reputatie van de achttien beroemdste kunstmusea ter wereld. Bijna 12.000 mensen uit tien landen deden mee aan het online onderzoek. Onder de Europeanen bleek het Van Gogh Museum het populairst, gevolgd door het Louvre en het Rijksmuseum.

Wereldwijd nemen het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum respectievelijk de tweede en derde plaats in, na het Louvre in Parijs. Opmerkelijk is de relatief lage waardering onder de deelnemers in China en Japan voor het Van Gogh Museum (plaats 15 van de 18). Met name in Japan is Vincent van Gogh immers enorm populair. Het Rijksmuseum staat in de ‘Aziatische’ lijst op plaats 8.

Klik hier voor het hele onderzoek (pdf).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share