Geen categorie

Drentse mummie-expositie reist door Europa

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

De tentoonstelling Mummies – overleven na de dood loopt nog tot en met 31 augustus in het Drents Museum, maar heeft ook leven na die datum. De expositie maakt vanaf september een rondreis door Europa. Dat maakte het Drents Museum vandaag bekend.

De tentoonstelling is tot en met 2018 achtereenvolgens te zien in Boedapest (Hongarije), Luxemburg, Hildesheim (Duitsland), Bazel (Zwitserland), Leoben (Oostenrijk), Stockholm (Zweden) en Cardiff (Wales). In het Drents Museum – de eerste locatie van de tour – heeft Mummies tot nu toe ruim 50.000 bezoekers getrokken.

Mummie uit Egypte.

De internationale rondreis is het resultaat van een samenwerkingsinitiatief van het Drents Museum met de Reiss-Engelhorn Museen in Mannheim (Duitsland), het National Museum of Natural History in Boedapest en het Naturhistorisches Museum in Bazel. De gezamenlijke voorbereidingen zijn al in 2007 gestart. Door de alliantie kwam een internationaal aansprekende tentoonstelling tot stand met veertig mensen- en twintig dierenmummies uit alle delen van de wereld. Ook kreeg recent wetenschappelijk onderzoek van de mummies en de resultaten daarvan er de nodige aandacht.

Nooit eerder werden in Europa zoveel verschillende mummies bij elkaar gepresenteerd. Van Egyptische mummies en dierenmummies tot een bijzondere boeddhamummie uit China, een Peruaanse indiaanmummie en cryptemummies uit Hongarije. En natuurlijk ontbreken de unieke veenlijken niet, die het Drents Museum uit eigen collectie heeft ingebracht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share