Geen categorie

3 miljoen voor beeldje uit The Maltese Falcon

0 0
Read Time:42 Second

De Maltese Falcon. Foto: Bonhams.

Nieuws

Het titelbeeldje uit de Humphrey Bogart-film The Maltese Falcon uit 1941 is gisteren in New York geveild voor omgerekend 3 miljoen euro. Het bruine loden valkje was het topstuk van de veiling van filmmemorabilia bij Bonhams.

Voor de film werden meerdere Maltese Falcons gemaakt, maar de geveilde sculptuur is de enige waarvan zeker is dat hij erin voorkomt. Dit exemplaar staat bekend als de bent tail feather bird. Deze bijnaam heeft het te danken aan een gedeukte staartveer. De vogel liep deze beschadiging op toen actrice Lee Patrick hem op de grond liet vallen.

In The Maltese Falcon  raakt detective Sam Spade (Humphrey Bogart) betrokken bij de jacht op het gewilde dertig centimeter grote vogelbeeldje. De film was het regiedebuut van John Huston.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share