Geen categorie

Van Gogh Museum ontvangt miljoenste bezoeker

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Het Van Gogh Museum ontving vandaag de miljoenste bezoeker van 2017, ruim twee weken eerder dan vorig jaar. Toen trok het museum een recordaantal van bijna 2,1 miljoen bezoekers. De 92-jarige Konràd Györay uit Hongarije ontving een bos bloemen.

De 92-jarige Konràd Györay uit Hongarije kreeg een bos bloemen van Axel Rüger. Györay bezocht het museum samen met de eveneens Hongaarse Acsay Gabrieyla en Yosery Petit, uit Venezuela. Foto: Jan-Kees Steenman.

Sinds 1 januari ontving het museum bijna tien procent meer bezoekers dan in dezelfde periode vorig jaar. “Dat wij in 2017 voorlopen op recordjaar 2016 en bezoekers uit alle werelddelen blijven inspireren, ervaar ik als een groot goed”, aldus directeur Axel Rüger. “Des te meer omdat de waardering voor het museum onverminderd hoog is: het overgrote deel van de bezoekers beoordeelt zijn of haar bezoek met ‘uitstekend’ of ‘zeer goed’. Die waardering is voor ons het allerbelangrijkste.”

Het aantal Nederlandse bezoekers steeg in de eerste maanden van 2017 naar ruim twintig procent. Populair waren de tentoonstellingen Prints in Paris 1900. Van elitair tot populair en Van Gogh keert terug, de speciale presentatie rondom de twee gestolen werken die in september 2016 opdoken in de buurt van Napels.

Ook online blijft de belangstelling voor het Van Gogh Museum groeien. De aanhoudende stijging van de online verkoop van tickets met een starttijd zorgt voor een betere spreiding van de bezoekers gedurende dag, aldus het museum. Verder behoort diens Facebookaccount met inmiddels meer dan 1,7 miljoen likes wereldwijd tot de top vijf van musea op Facebook. Ook het Instagramaccount blijft gestaag groeien: de teller staat inmiddels al op 395.000 volgers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share