Geen categorie

Drie Nederlandse musea maken kans op prijs voor beste aankoop

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Drie Nederlandse musea maken kans op de Apollo Award in de categorie Acquisition of the Year. Het gaat om het Mauritshuis, Museum Boijmans Van Beuningen en het Rijksmuseum.

Brugge (?), Drieluik met de balseming van het lijk van Christus, circa 1410-1420, eikenhout, middenpaneel 31 x 31,9 cm; zijpanelen elk 31 x 12,8 cm, collectie Museum Boijmans Van Beuningen.

Het Boijmans is genomineerd voor de aankoop van het vijftiende-eeuwse Drieluik met de balseming van het lijk van Christus. Het tot voor kort onbekende paneel werd tijdens de voorbereidingen voor de expositie De weg naar Van Eyck ontdekt bij een privéverzamelaar.

Het Mauritshuis dingt mee met de aankoop van Berglandschap met de heilige Hieronymus van Paul Bril uit 1592. Het museum kocht het in maart op de Tefaf. Het Rijksmuseum tenslotte, staat op de shortlist vanwege de verwerving van een zeventiende-eeuwse Japanse lakkist. In totaal zijn er 26 museale aankopen genomineerd.

De Apollo Award  is een prijs van het internationale kunstmagazine Apollo. Het tijdschrift reikt deze jaarlijks uit in verschillende categorieën. De winnaar wordt bekendgemaakt in het decembernummer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share