Geen categorie

Nederlandse wordt directeur MAS Antwerpen

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

De Nederlandse Marieke van Bommel (1975) is met ingang van 1 maart de nieuwe directeur van het MAS | Museum aan de Stroom in Antwerpen. Zij volgt Carl Depauw op, die coördinator wordt bij Kunstmusea Antwerpen.

Marieke van Bommel © Fred Ernst.

 

De afgelopen tien jaar werkte Van Bommel bij het Maritiem Museum Rotterdam, waarvan de laatste twee jaar als zakelijk directeur. Onder haar leiding fuseerde het museum met het naburige Havenmuseum.

Naar eigen zeggen is ze het meest trots op de omslag die het Maritiem Museum Rotterdam de afgelopen jaren maakte. Van een traditioneel ‘bootjesmuseum’ naar een familiemuseum met een brede programmering.

Het MAS, het grootste museum van Antwerpen, bestaat sinds 2011. Het is gevestigd in een markante toren aan de haven. Verspreid over vijf verdiepingen vertelt het met onder meer kunst over Antwerpen en Antwerpen in de wereld. Ook presenteert het wisselende tentoonstellingen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share