Geen categorie

Jezus en Hitler niet welkom in gemeentehuis

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

In het gemeentehuis van Binnenmaas is geen ruimte voor foto’s van Hitler en Jezus voorstellende figuren. De burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente heeft twee foto’s van kunstenaar Dirk Hardy laten verwijderen. Dat meldt Omroep Brabant.

De foto over Jezus, Clay #1, 2014, door Dirk Hardy.

 

Hardy (1989), vorig jaar afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam exposeert op verzoek van de gemeente enkele imposante foto’s waarin beroemdheden figureren. De burgemeester vond dat de werken over Hitler en Jezus niet passen in een openbare ruimte. Opmerkelijk genoeg was er geen bezwaar tegen een werk over Jozef Stalin, die toch ook heel wat op zijn kerfstok heeft.

Ook het werk met een afbeelding van Napoleon mocht blijven. Hardy ziet de verwijdering van twee van zijn kunstwerken als censuur. Volgens de gemeente zouden de foto’s door sommigen echter als kwetsend ervaren kunnen worden.

Item van Omroep Brabant over de kwestie:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share