Geen categorie

Stedelijk ook vrijdagavond open

0 0
Read Time:46 Second

Nieuws

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is met ingang van dit jaar op vrijdag tot 22 uur geopend in plaats van op donderdagavond. Het museum spreekt van “kunstzinnige kickstart van het weekend”.

 

Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Evert-Jan Pol.
Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Het presenteert elke vrijdagavond allerlei activiteiten: van rondleidingen, kunstenaarsinterviews, lezingen en discussies tot presentaties, filmvertoningen en performances. Bezoekers mogen natuurlijk ook ‘gewoon’ door de zalen struinen.

Het Stedelijk is hiermee het tweede museum aan het Museumplein dat ook op vrijdagavond open is. Het Van Gogh Museum was dat al langer, eveneens tot 22 uur. Dat museum is op 15 en ook op 16 januari zelfs tot 23 uur open.

Één vrijdag per maand pakt het museum extra groot uit met onder meer muziek, performances, dans en workshops. Op 8 januari staat de vrijdagavond in het teken van muziek en de tentoonstelling Munch : Van Gogh.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share