Geen categorie

Gezocht: 2.000 regenboogtekeningen

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Nieuws

 

Ugo Rondinone, Your age and my age and the age of the sun, installatiezicht M – Museum Leuven, 2013 © studio rondinone, 2013.
Ugo Rondinone, Your age and my age and the age of the sun, installatiezicht M – Museum Leuven, 2013 © Studio Rondinone, 2013.

 

Ongeveer tweeduizend regenboogtekeningen heeft de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone (1964) nodig voor een nieuwe installatie. In een videoboodschap vraagt hij kinderen om die te maken. De tekeningen krijgen komend voorhaar een plek in zijn eerste Nederlandse solotentoonstelling, in Museum Boijmans Van Beuningen.

De regenboogtekeningen hangen straks op een lange muur. Daarvóór vormen 45 levensechte sculpturen van clowns het middelpunt van de tentoonstelling. Elk van deze clowns is verwikkeld in een dagelijkse routinehandeling. De één droomt, de volgende slaapt, ontwaakt, zit, rent enzovoort.

Ugo Rondinone, vocabulary of solitude. remember, 2014. Clown kostuum, masker, live performance. Collectie kunstenaar.
Ugo Rondinone, vocabulary of solitude. remember, 2014. Clownskostuum, masker, live performance. Collectie kunstenaar.

Speciaal voor scholen is er een ‘regenboogles’, die Museum Boijmans Van Beuningen op verzoek verzorgt in de klas. Leerlingen leren dan over hedendaagse kunst, symboliek en tekenen uiteindelijk een regenboogtekening voor Ugo Rondinone. Kinderen die hun regenboogtekening aan de kunstenaar schenken, krijgen een uitnodiging voor de speciale VIP-kinderopening.

De expositie Ugo Rondinone – Vocabulary of Solitude is te zien van 13 februari tot en met 29 mei 2016.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share