Geen categorie

Stedelijk Museum en MOTI kopen samen 17 werken

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws

Het Stedelijk Museum in Amsterdam en MOTI in Breda hebben samen zeventien digitale kunstwerken aangekocht. Het gaat om werk van binnen- en buitenlandse hedendaagse kunstenaars die worden gerekend tot de grondleggers van de digitale kunst.

 

Rosa Menkman, A Vernacular of File Formats, 2010.
Rosa Menkman, A Vernacular of File Formats, 2010.

 

In een tijd waar musea steeds vaker worden aangesproken op artistieke onderscheidenheid en als culturele onderneming, is samenwerking op nationaal niveau een logische stap, vinden beide musea. Met deze gezamenlijke aankoop willen ze de zichtbaarheid van de digitale kunst voor publiek garanderen.

MOTI en Stedelijk Museum kozen werken die de veranderende rol en beeldtaal in het internettijdperk onder de loep nemen. Als kunstwerk op het web of als kritische reactie op de digitalisering van de maatschappij.

De aankoop bestaat uit werk van onder anderen Constant Dullaart, Floris Kaayk, Rosa Menkman, Jon Rafman, Petra Cortright en Michael Mandiberg.

Deze aankoop is in aantallen de omvangrijkste die het Stedelijk samen met een ander museum deed. Eerder kocht het al kunst aan met het Centraal Museum, Van Abbemuseum, Museum De Hallen en Museum Arnhem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share