Geen categorie

Van de kapperszaak naar de kunstacademie

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Boek

“Ik word geen kapper in de Dapperstraat!” Aldus Kareltje Appel in een nieuw kinderboek over de kunstenaar. Het verschijnt in het kader van de grote overzichtstentoonstelling Karel Appel – Een retrospectief in Gemeentemuseum Den Haag.

Door: Evert-Jan Pol

 

Twee pagina's uit Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat, van Imme Dros en Harrie Geelen.
Twee pagina’s uit Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat, van Imme Dros en Harrie Geelen.

 

‘Ik wil liever schilderen, pa en moe,

 ik ga naar de kunstacademie toe.’

 De schrik bij kapper Jan Appel is groot.

 ‘Geen sprake van, je verdient geen droog brood!

Dat vader geen gelijk had, is inmiddels bekend. Kareltje ging naar de kunstacademie, waar het lekker warm was, en werd later schatrijk en wereldberoemd. De kern van het prentenboek is dan ook dat je je droom moet volgen.

Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat is geschreven en getekend door echtpaar Imme Dros en Harrie Geelen. De uitgave is onderdeel van een serie kunstboeken voor kinderen die Gemeentemuseum Den Haag sinds 2010 uitbrengt in samenwerking met Uitgeverij Leopold. Elk deel sloot aan bij een tentoonstelling.

Vover van Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat, van Imme Dros en Harrie Geelen.
Vover van Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat, van Imme Dros en Harrie Geelen.

De boeken Meneer Kandinsky was een schilder (van Daan Remmerts de Vries) en Keepvogel en Kijkvogel – In het spoor van Mondriaan (Wouter van Reek) werden beide bekroond met een Zilveren Griffel en Coco of het kleine zwarte jurkje (Annemarie van Haeringen) kreeg een Zilveren Penseel.

Karel Appel, uit de kapperszaak in de Dapperstraat kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de museumwinkel van het Gemeentemuseum Den Haag en bij boekhandels.

Zie ook: Expositie schaaft beeld Karel Appel grondig bij

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share