Geen categorie

Eerste opnames Tussen Kunst & Kitsch met Frits Sissing

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Nieuws

Rijksmuseum Twenthe in Enschede wordt vandaag overspoeld door mensen met kunst dan wel kitsch bij zich.  In het museum worden opnames gemaakt voor het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. Voor het eerst met de nieuwe presentator Frits Sissing.

Foto: Rijksmuseum Twenthe, Enschede.

 

Presentatrice Nelleke van der Krogt nam in december na dertien jaar afscheid van het populaire Avrotros-programma en gaf het stokje door aan Sissing. Die mag in het Overijsselse museum voor het eerst aan tafel met de experts en gasten.

Het is niet de eerste keer dat Tussen Kunst & Kitsch wordt opgenomen in Rijksmuseum Twenthe. In de afgelopen jaren zijn er in Enschede verschillende vondsten gedaan onder de meegebrachte kunstvoorwerpen van het publiek. Sommige daarvan zijn nog altijd te zien in het museum, omdat ze na de opnames in bruikleen werden gegeven door de eigenaren. Zoals een klein rond schilderijtje van Pieter Brueghel de Jonge (1564/65-1637/38), dat tijdens de opnames in 2009 een geschatte waarde meekreeg van 80.000 tot 100.000 euro.

De eerstvolgende nieuwe aflevering van Tussen Kunst & Kitsch wordt op 25 maart uitgezonden. Nog wel met Nelleke van der Krogt. De eerste aflevering met Frits Sissing is pas in het najaar te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share