Geen categorie

Blauwe papegaai Rijksmuseum beschadigd

0 0
Read Time:35 Second

Johann Gottlob Kirchner (1706-na 1738), Blauwe ara, 1731. Collectie Rijksmuseum.

Het porseleinen beeld Blauwe ara uit de collectie van het Rijksmuseum is afgelopen nacht zwaar beschadigd geraakt. De blauwe papegaai uit 1731 werd geraakt door losgeraakt zijpaneel van de vitrine waarin het zich bevond. Dit heeft het museum vanmiddag bekendgemaakt.

De papegaai is gemodelleerd door Johann Gottlob Kirchner in de koninklijke manufactuur in het Duitse Meissen. In deze fabriek werden in de jaren 1730 vaak grote dierfiguren geproduceerd. Dit type werd toen omschreven als indianischer Rabe (Indiaanse raaf).

Volgens het museum kan het beeld echter volledig worden hersteld. Dit zal naar verwachting ongeveer drie maanden duren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share