Geen categorie

Centraal Museum koopt drie objecten Droog

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Nieuws

Het Centraal Museum heeft drie objecten uit de Droog-collectie aangekocht: Speaking Coffee maker van Eibert Draisma; de Paraffin table van Timo Breumelhof en de Godogan table van Niels van Eijk & Miriam van de Lubbe. Dat heeft het museum vandaag gemeld.

Niels van Eijk & Miriam van de Lubbe, Godogan tafel, collectie Centraal Museum, Utrecht. Foto: Gerard van Hees.

Sinds de oprichting van Droog Design in 1994 verwerft het museum bijna jaarlijks objecten uit de Droog Design-collectie. Zo kocht het onder meer de Chest of Drawers van Tejo Remy (1991), de Tree-trunk Bench van Jurgen Bey (1999) en de Bone Chair van Joris Laarman (2006). Ook heeft het Centraal Museum de complete Saved by Droog-collectie aangekocht, op de Salone del Mobile in Milaan in 2010. Tevens is het in bezit van de proefdruk #1-editie van de Red blue Lego-stoel.

Links Eibert Draisma, Speaking Coffee Maker. Rechts: Timo Breumelhof , Paraffin Tafel, collectie Centraal Museum, Utrecht. Foto rechts: Marsel Loermans.

Ida van Zijl, conservator toegepaste kunst en vormgeving, vertelt waarom deze collectie zoveel waarde heeft voor het Centraal Museum: “Tijdens de eerste tien jaar van de 21ste eeuw zagen we een trend in design opkomen waarbij ontwerpers objecten produceerden die op de grens van kunst en design balanceerden. Droog Design is een uitstekend voorbeeld van een designbedrijf dat de uiterste grenzen van het design steeds opzoekt.” De nieuwe aanwinsten worden op een nog nader bekend te maken moment tentoongesteld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share