Geen categorie

Anton Heyboer terug in Drenthe

0 0
Read Time:49 Second

Anton Heyboer (1924-2005) vestigde zich na de oorlog in het Drentse Borger en daar begon hij met tekenen, nog in traditionele stijl. Hij legde onder meer boerderijen vast. Tenminste een van deze tekeningen is ruim zeventig jaar later te zien in dezelfde streek als waar ze ontstond, in een verkooptentoonstelling bij Galerie Atelier 41 in de gemeente Borger Odoorn.

Werk van Anton Heyboer.

Op de expositie worden vroege werken getoond, als ook etsen uit de jaren ‘70 en ’80. De vroege etsen worden zelden tentoongesteld, omdat ze opgeslagen liggen in de kelders van musea of in bezit zijn van verzamelaars. Tekenwerk op hahnemühle papier, zoals kleurige kippen, madonna’s en onschuldsymbolen is eveneens te zien.

Anton Heyboer, terug in Drenthe, 6 mei t/m 3 juni, in Galerie Atelier 41, Zuiderstraat 41, Buinerveen. Openingstijden: vrij. en zat. van 10.30-12.30 uur, zo. van 13.00-17.00 uur en op afspraak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share