Geen categorie

Ruim 14 miljoen voor aquarel Cézanne

0 0
Read Time:40 Second

Paul Cézanne (1839-1906), Jouer de cartes, 1892-1896, waterverf op papier.

Een aquarel van Paul Cézanne (1839-1906) heeft gisteren op een veiling bij Christie’s New York 14,4 miljoen euro opgebracht. Het werkje werd eerder dit jaar herontdekt door deskundigen van het veilinghuis. Het was sinds 1935 in het bezit van de Texaanse familie Eichenwald.

Jouer de cartes is een studie voor de beroemde serie Kaartspelers, die uit vijf schilderijen die uit vijf schilderijen bestaat. Deze reeks wordt gerekend tot het allerbeste wat de modernistische meester op het doek zette.

Een van de vijf schilderijen uit die serie is het duurste kunstwerk ter wereld. Het doek werd vorig jaar voor ongeveer 190 miljoen euro gekocht door de koninklijke familie van Qatar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share