Geen categorie

Nieuw leven voor afgestoten objecten Drents Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Nieuws

Ontzamelde objecten uit de collectie van het Drents Museum krijgen een tweede leven. Verschillende kunstenaars maken nieuwe kunstwerken van deze afgestoten voorwerpen.

Op verzoek van het museum vroeg kunstenaar Danielle Kwaaitaal enkele collega’s om zich over een aantal stukken te ontfermen. Zo gaat schilder Jasper Krabbé aan de slag met rollen linnen, pakt modeontwerper Aziz Bekkaoui een Nederlandse vlag aan en neemt beeldhouwer Hans van Bentem een oud wagenwiel onder zijn hoede.

Kwaaitaal brengt de ‘nieuwe’ objecten samen en fotografeert ze op een locatie in Drenthe. Het resultaat is volgend jaar te zien op de tentoonstelling Above & Beyond in het Drents Museum.

Trap in het Drents Museum. Foto: Evert-Jan Pol.
Trap in het Drents Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

In 2012 startte Kwaaitaal fotografische studies met objecten die aan het einde van hun levenscyclus zijn aangekomen. Deze serie van studies, met de titel End of Cycle vormde de aanleiding voor Above & Beyond. “Ik ben geraakt door de teerheid van deze ontzamelde objecten”, legt Kwaaitaal uit. “De enige weg die ze gaan, is de onafwendbare weg naar het einde. Toch denk ik dat we hun lot nog kunnen keren door ze in een andere context te plaatsen, waardoor ze een andere, nieuwe waarde krijgen. Voor even hebben ze hun museale status terug.”

Above & Beyond, 26 april, t/m 4 september 2016 in het Drents Museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share