Geen categorie

Recordprijs voor verloren gewaande Goya

0 0
Read Time:53 Second

Een kunstwerk dat als verloren werd beschouwd en opeens opduikt, kan een grote aantrekkingskracht uitoefenen op verzamelaars. Dat bleek gisteren maar weer in het Londense veilinghuis Christie’s. Een tekening van Francisco Goya (1746-1828) ging voor een recordbedrag onder de hamer.

Het werkje – Bajan riñendo (Ze vliegen elkaar in de haren) – was in het gezelschap van twee andere tekeningen van Goya. De drie inkttekeningen (elk 22 x 15 centimeter) waren voor het laatst te zien op een Parijse veiling in 1877. Sindsdien waren ze van de kunstradar verdwenen. Tot gisteren in Londen, waar vooral Bajan riñendo hoge ogen gooide.

Francisco Goya (1746-1828), Bajan riñendo.
Francisco Goya (1746-1828), Bajan riñendo.

Geheel in overeenstemming met de titel raakten verschillende belangstellenden verwikkeld in een enthousiast biedgevecht. De uiteindelijke verkoopprijs werd daardoor opgestuwd naar ruim 2,8 miljoen euro. Nooit eerder werd er zoveel betaald voor een werk op papier van de Spaanse hofschilder. De andere twee Goya’s leverden overigens ook niet onaardige bedragen op: 1,2 miljoen euro en ruim 9 ton.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share