Geen categorie

Recordbedrag voor De Schreeuw

0 0
Read Time:39 Second
Edvard Munch (1863-1944), De Schreeuw.

Nieuws

Het schilderij De Schreeuw van de Noorse kunstenaar Edvard Munch is gisteren bij Sotheby’s New York geveild voor 119,9 miljoen dollar (ruim 91 miljoen euro). Daarmee is het een van de vijf duurste kunstwerken ter wereld en het duurste werk dat ooit op een veiling is verkocht.

Vooraf werd het schilderij geschat op ongeveer 80 miljoen dollar, maar doordat zeven bieders tegen elkaar op boden, werd dat bedrag al snel overschreden. Een anonieme telefonische bieder won de strijd uiteindelijk. Munch (1863-1944) schilderde vier versies van De Schreeuw. Het werk dat gisteren bij Sotheby’s onder de hamer kwam, is de enige versie in particuliere handen. De andere drie hangen in Noorse musea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share