Geen categorie

Geen Guggenheim in Helsinki

0 0
Read Time:40 Second

Het Guggenheim Museum in New York. Foto: Evert-Jan Pol.

Er komt voorlopig geen Guggenheimmuseum in Helsinki. De gemeenteraad van de Finse hoofdstad heeft het plan voor de bouw in het havengebied afgewezen.

Waarom het plan is afgewezen, is niet bekend, maar vermoedelijk speelt het prijskaartje een rol. Het gebouw zou 140 miljoen euro gaan kosten. Om die reden had de Finse minister van cultuur, Paavo Arhinmaki, al laten weten niet enthousiast te zijn over het plan.

De Solomon R. Guggenheim Foundation maakte de plannen afgelopen januari bekend. Op dit moment heeft de stichting vier musea: in New York; Venetië; Bilbao en Berlijn. De bouw van een dependance in Abu Dhabi is gestart. De vestiging in Berlijn wordt overigens eind dit jaar gesloten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share