Geen categorie

Groninger Museum organiseert kinderbiënnale

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Het Groninger Museum organiseert als eerste museum in Nederland een Kinderbiënnale: een grote tweejaarlijkse interactieve kunsttentoonstelling gericht op kinderen. Het museum betrekt kinderen actief bij de totstandkoming.

Kinderambassadeurs Thijs en Sam op bezoek in het atelier van kunstenaar Sandra de Groot. Foto: Siese Veenstra.

Als de coronamaatregelen het toelaten tonen dertien kunstenaars vanaf 1 juni hun kunstwerken aan kinderen én volwassenen. Zes van de negen Nederlandse deelnemers komen uit Groningen. De komende tijd bezoeken kinderambassadeurs enkele kunstenaarsateliers in die stad. Hun ervaringen zijn te volgen via kinderbiennalegroningen.nl en via Instagram.

De kinderen die meewerken aan de biënnale schrijven ook mee aan de tentoonstellingsteksten, denken mee over de pr, en kijk mee bij de opbouw. Ook leren ze hoe ze een rondleider kunnen worden.

Het Groninger Museum vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren kunst en cultuur ervaren en het museum bezoeken. Om de toegankelijkheid te bevorderen vormt de toegangsprijs in ieder geval geen belemmering, want kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen. De Kinderbiënnale moet museumbezoek verder stimuleren.

De Kinderbiënnale is oorspronkelijk ontwikkeld door de National Gallery in Singapore. De internationale deelnemers, Andreas Schlegel & Hazel Lim-Schlegel, Donna Ong en Eko Nugroho deden eerder mee aan de Children’s Biennale in Singapore in 2019.

De Nederlandse kandidaten zijn speciaal voor deze Nederlandse biënnale geselecteerd: Bert Schoeren; Chantalla Pleiter; Harry Arling; Lambert Kamps; Nou & Herkauw; Sandra de Groot; Studio Maky; Werc Collective en Wies Noest. Ze zijn na een intensieve selectieronde uitgekozen op hun interactieve of kleurrijke werken en installaties.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share