Geen categorie

Geen feesten meer op Open Pleyn Scheepvaartmuseum

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Het Scheepvaartmuseum mag op het zogenaamde Open Pleyn de komende drie maanden geen openbare feesten meer toelaten. Het plein mag in die periode uitsluitend worden gebruikt als doorgangsruimte. Dit heeft burgemeester Van der Laan besloten naar aanleiding van het schietincident in de nacht van 25 op 26 mei tijdens het dancefeest The Waterfront dat daar plaatsvond. Daarbij kwam een bezoeker om het leven.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

De directie van het museum betreurt de maatregel, maar heeft begrip voor het besluit. De directie verklaart het voor alle betrokkenen verschrikkelijk te vinden wat er die bewuste avond is voorgevallen. Er is ook direct besloten om dergelijke openbare feesten niet meer in huis te halen.

Inmiddels is het museum met door de maatregel gedupeerde relaties op zoek naar passende alternatieven. De museumbezoekers en de gasten van bijeenkomsten in de andere zalen van het museum ondervinden geen hinder, aldus het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share