Geen categorie

Potters stier op Twitter

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

De stier op het beroemde schilderij van Paulus Potter verbreekt na ruim 350 jaar het stilzwijgen en zal deze zomer twee weken lang tot de mensheid spreken. En wel op Twitter en Facebook. Daar wordt hij tot leven gewekt door schrijver Matthijs van Boxsel.

Paulus Potter, 1625-1654, De stier, 1647, collectie Mauritshuis, Den Haag.

De intrede van de stier van Potter op die sociale media vindt plaats in het kader van schrijversestafette Fora & Fauna, onderdeel van de kunstmanifestatie Ja Natuurlijk in het GEM, Fotomuseum Den Haag en de tuinen van het Gemeentemuseum in Den Haag. Schrijvers kruipen daarvoor steeds in de huid van een plant of dier. Momenteel is schrijver Atte Jongstra actief als Bokking Kipper.

Matthijs van Boxsel die de rol van de stier van Potter zal vervullen is hoofdredacteur van De Encyclopedie van de domheid, die inmiddels in 18 vertalingen is verschenen. In Deskundologie of Domheid als levenskunst (2006) besteedt hij aandacht aan de deskundologen van de Insektensekte. De Stier van Potter is vanaf 22 juli twee weken te volgen op FB.com/ForaEnFauna en Twitter.com/Fora_en_Fauna.

Het schilderij uit 1647 waarop de stier is afgebeeld is momenteel vanwege de renovatie van het Mauritshuis  te zien in het Gemeentemuseum Den Haag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share