Geen categorie

Boijmans leent Titus uit

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Nieuws

Rembrandt Harmensz. van Rijn, Titus aan de lessenaar, 1655, collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.

Het schilderij Titus aan de lessenaar van Rembrandt gaat op reis van Rotterdam naar Londen en Amsterdam. Museum Boijmans Van Beuningen leent het werk bij hoge uitzondering uit.

Het schilderij met daarop Rembrandts zoon Titus gaat naar zowel The National Gallery in Londen als het Rijksmuseum. In de Britse hoofdstad krijgt het een plek op de expositie Rembrandt: The Final Years, die op 15 oktober opent. Diezelfde tentoonstelling is onder de naam Rembrandt: de laatste jaren volgend jaar te zien in Amsterdam. Titus wordt verenigd met andere topstukken van Rembrandt, zoals Het Joodse Bruidje en Zelfportret als de apostel Paulus.

Het Boijmans stuurt ook twee tekeningen van Rembrandt op reis: Boerderij aan het water en een voorstudie voor het beroemde schilderij De Staalmeesters dat ook te zien is op de tentoonstelling. Wie dat wil, kan Titus uitzwaaien tijdens het evenement 24 uur cultuur op zaterdag 13 en zondag 14 september. Dit is de opening van het culturele seizoen in Rotterdam. Titus aan de lessenaar en de tekeningen vertrekken op 15 september en keren terug in juni 2015.

Rembrandt: The Final Years, 15 oktober 2014 t/m 18 januari 2015 in The National Gallery, Londen

Rembrandt: de laatste jaren, 12 februari t/m 17 mei 2015 in het Rijksmuseum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share