Geen categorie

Nieuwe expositieruimte in voormalig badhuis

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Nieuws

Een voormalig badhuis in Rotterdam is omgetoverd tot expositieruimte. Zaterdag 30 augustus is A Tale of a Tub werd zaterdag 30 augustus feestelijk geopend.

Het voormalig badhuis in het Justus van Effencomplex, de locatie van A Tale of a Tub. Foto: Ernst van Deursen.

 

A Tale of a Tub zet zich in om nieuwe ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst te stimuleren en te onderzoeken op hun betekenis, binnen de kunst zelf en daarbuiten. Onderzoek, reflectie en dialoog staan centraal in het programma.

Van links naar rechts: Fleur van Muiswinkel, Nathanja van Dijk, Carolyn H. Drake en Suzanne Wallinga, de vier conservatoren van A Tale of a Tub. Foto: Ernst van Deursen.

De ruimte is een initiatief van de vier jonge, vrouwelijke conservatoren Nathanja van Dijk, Carolyn H. Drake, Fleur van Muiswinkel en Suzanne Wallinga. Ze sloegen de handen ineen omdat ze signaleerden dat er binnen de kunst behoefte is aan ruimte voor het aangaan van risico’s, het inslaan van nieuwe wegen en ruimte voor dialoog en reflectie. Juist in een tijd waarin de kunst in het nauw dreigt te komen, is deze ruimte volgens hen nodig voor zowel de bevordering van de hedendaagse kunst, als de waardering van haar positie in onze eigen tijd.

De openingstentoonstelling Z (as in Zigzag) toont werk van de Franse kunstenaar Maurice Blaussyld (1960) en zijn Belgische collega Kelly Schacht (1983). Z (as in Zigzag) verbindt de geschiedenis van de locatie (het voormalige badhuis) met haar functie en positie nu en in de toekomst. Het Justus van Effencomplex, waarin A Tale of a Tub zich bevindt, is een openbare ruimte, maar wordt vaak ervaren als een besloten omgeving. Hoe fungeert een kunstruimte in deze context? Wat gebeurt er met een plek die zich begeeft op het spanningsveld tussen publiek en privaat, openbaar en besloten, verleden en toekomst, herinnering en ervaring?

A Tale of a Tub staat aan de Justus van Effenstraat 44 in Rotterdam en is gratis toegankelijk op vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur en op afspraak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share