Geen categorie

Van der Molen gratis naar Dordrechts Museum

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

Is je achternaam Van der Molen, Molenaar of Molengraaf? Dan mag je de komende weken gratis het Dordrechts Museum bezoeken. Het museum neemt met een uitgebreid programma deel aan het Molenjaar 2011. Tijdens de zomervakantie krijgt daarom iedereen die ‘Molen’ in zijn of haar naam heeft, gratis toegang.

P.J.C. Gabriel (1828-1903), Watermolen in de polder De Leidsche Dam. Collectie Dordrechts Museum.

Met deze actie wil het museum de aandacht vestigen op de nieuwe molenroute in het museum. De molenroute is sinds deze week in het Dordrechts Museum te volgen. Bezoekers ontvangen een kaart met daarop schilderijen met molens. Bij elk schilderij wordt een korte toelichting gegeven. Een van de hoogtepunten in de route is een schilderij van P.J.C. Gabriël (1828-1903), Watermolen in de polder De Leidsche Dam.

De introductie van de molenroute is een eerste in een reeks activiteiten waarmee het museum aansluit bij Molenjaar 2011, een initiatief van de provincie Zuid-Holland. Op diverse plaatsen in de provincie worden activiteiten in en over molens georganiseerd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share