Geen categorie

Onconventionele portretten

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Terry O'Neill - Raquel on the cross, Los Angeles 1970 - Courtesy Eduard Planting Gallery.

Hij zit ruim vijftig jaar in het vak en fotografeerde in die periode wereldberoemde iconen als Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, The Rolling Stones, The Beatles en Frank Sinatra. Een selectie uit het oeuvre van de Britse fotograaf Terry O’Neill (1938) is vanaf 3 maart te zien bij Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

De fotograaf slaagde er niet zelden in de sterren op onconventionele wijze te vereeuwigen. Zo fotografeerde hij de actrice Raquel Welch terwijl ze aan een kruis ‘hing’. Hij kon mede door zijn vriendschappen met acteurs Richard Burton en Michael Caine dusdanig dichtbij komen dat hij de sterren net iets anders kon portretteren. Brigitte Bardot poseerde voor zijn camera met een sigaar in haar mond.

Foto’s van Terry O’Neill zijn gepubliceerd in toonaangevende magazines en dagbladen als The Sunday Times, Newsweek, Rolling Stone en Vogue. Ook is zijn werk te zien in galeries en is het opgenomen in een groot aantal private verzamelingen wereldwijd. Hij behoort tot de meest verzamelde fotografen ter wereld. De National Portrait Gallery in Londen heeft bijna zeventig portretten van O’Neill in zijn collectie.

50 Years at the Top, 3 maart tot en met 21 april bij Eduard Planting Gallery, Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share