Geen categorie

Smallingerlanders in 2019 gratis naar Museum Drachten

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Alle inwoners van de gemeente Smallingerland mogen in 2019 gratis naar Museum Drachten. Het museum heeft een succesvol jaar achter de rug en omdat te vieren trakteert het op vrijkaartjes.

Museum Drachten. Foto: Arthur Feelders, Feelders Fotografie.

“Onze ervaring is dat geld de grootste drempel is voor de meeste mensen uit de regio”, vertelt directeur Paulo Martina. “Zodra we aankondigen dat er een dag gratis toegang is of als we advertenties met kortingsacties in de krant zetten komen er veel meer mensen uit de omgeving op af. Dit plan kan helpen om meer mensen uit de regio binnen te krijgen, ook de mensen die normaal niet snel een museum binnenlopen.”

“Dan kunnen we laten zien dat we een museum voor jong en oud zijn. Juist nu, in een tijd van bezuinigingen voor het museum leek het ons goed om met dit soort acties te tonen hoe belangrijk het museum is als schatbewaarder van het DNA van Smallingerland. Ik zou zeggen, maak gebruik van deze actie en ontdek je eigen museum!”

De gemeente Smallingerland ondersteunt het initiatief met een bedrag van 15.000 euro. De toegang is alleen gratis op vertoon van een geldige legitimatie en op papier een bewijs van adres in Smallingerland.

Museum Drachten heeft tijdens het Culturele Hoofdstadjaar ruim 24.000 bezoekers op de museumlocaties mogen ontvangen. Het buitenprogramma van het museum trok ook nog eens duizenden bezoekers. Bij elkaar is het aantal bezoekers van topjaar 2017 bijna geëvenaard.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share