Geen categorie

Museum De Paviljoens sluit met ballonnen

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

Museum De Paviljoens in Almere sluit per 1 juli de deuren. De laatste dagen van Almeres enige museum werden afgelopen vrijdag ingeluid met het kunstwerk Work No. 1562. Half the Air in a Given Space van Turner Prize-winnaar Martin Creed.

Martin Creed, Work No. 1562. Half the Air in a Given Space (2013) in Museum De Paviljoens, Almere. © Mark Kuipers, Museum De Paviljoens.

Het hele gebouw is ingenomen door duizenden ballonnen van zestig centimeter in zestien verschillende kleuren. Bezoekers kunnen zich tot en met 30 juni een weg banen door de kleurenpracht. Omdat het gebouw door alle ballonnen als claustrofobisch kan worden ervaren, mogen kinderen tot negen jaar alleen onder toezicht naar binnen. Het betreden van de installatie is op eigen risico, meldt het museum.

Het in 1994 opgerichte museum  voor hedendaagse kunst moet sluiten omdat het geen subsidie meer krijgt. De collectie wordt verdeeld onder andere musea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share