Geen categorie

De Lakenhal succesvol met Lucas van Leyden

0 0
Read Time:42 Second

Lucas van Leyden, Laatste Oordeel (detail), 1526-27, Museum De Lakenhal.

De tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance is de op één na best bezochte expositie van Museum De Lakenhal in Leiden. De tentoonstelling die afgelopen zondag sloot, wist 46.000 belangstellenden naar het museum te trekken. Alleen de tentoonstelling Rembrandts Moeder, die het Rembrandtjaar 2006 opende, was succesvoller, met ongeveer 2.000 bezoekers meer.

In de maand juli worden de zalen in het museum opnieuw ingericht met topstukken uit de vaste collectie, zoals schilderijen van Rembrandt, Jan Steen, Jan van Goyen en Theo van Doesburg. Het drieluik Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden, dat deel uitmaakte van de expositie, blijft ook na de herinrichting te bezichtigen. Wegens de herinrichting is De Lakenhaltot 6 augustus gratis toegankelijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share