Geen categorie

Pijpenkabinet koopt groot deel collectie Niemeyer Tabaksmuseum

0 0
Read Time:42 Second

Het Pijpenkabinet, het nationale  pijpenmuseum in Amsterdam, heeft honderden kernstukken aangekocht uit het Niemeyer Tabaksmuseum in Groningen, dat per 1 januari werd gesloten. Daarmee blijft een belangrijk deel van de tabakshistorie voor Nederland behouden.

Christie’s Amsterdam veilde 21 en 22 juni de collectie van het opgeheven museum. Voorafgaande aan de veiling kregen Nederlandse musea echter de kans voorwerpen uit de collectie aan te kopen. Het Pijpenkabinet heeft daar ruim gebruik van gemaakt.

Conservator Don Duco: “Dit betekent de belangrijkste aankoop ooit in het veertigjarig bestaan van het Pijpenkabinet”. Met de aankoop van ruim 400 voorwerpen blijft de kern van het Groningse tabaksmuseum in Nederlands museumbezit.

Het Pijpenkabinetheeft een speciale vitrine opgesteld, waarin wisselend steeds een selectie uit de omvangrijke groep aanwinsten wordt getoond. Later dit jaar zal de collectie van het museum via de website worden opengesteld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share