Geen categorie

Naakte Donald Trump in nieuwe Amsterdamse galerie

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Een poedelnaakte Donald Trump is een van de aanwezigen in de nieuwste kunstgalerie van Amsterdam. Power of Art House opent op 1 oktober aan het Entrepotdok 26 met de expositie It’s all about Power waarin markante wereldleiders de hoofdrol spelen.

Drie internationale kunstenaars reflecteren op de relatie tussen macht en tegenkrachten. De anonieme Nederlandse kunstenaar CSAR laat met zijn portrettenserie Powerless zien hoe machtige leiders als Poetin, Assad, de Paus en Mark Zuckerberg over twintig jaar terugkijken op hun leven. De portretten worden begeleid door korte satirische verhalen van Jeroen Teitler.

Ruimte in Power of Art House.

De Cubaans-Amerikaanse Antuan Rodriguez presenteert de interactieve installatie Left or Righ‘ waarbij toeschouwers al boksend hun emoties over diverse wereldleiders kunnen uiten. Het activistisch kunstcollectief INDECLINE uit de Verenigde Staten toont met The Emperor Has No Balls een provocerende sculptuur van een naakte Donald Trump.

Power of Art House is een initiatief van Saskia Stolz. Zij was jarenlang betrokken bij campagnes van grote maatschappelijke organisaties. Sinds 2015 brengt ze met eigen artistieke interventies in de openbare ruimte verloren politieke en sociaal-maatschappelijke thema’s onder de aandacht, met als doel bewustwording te creëren en het publieke debat te stimuleren.

Voorbeelden zijn de openluchttentoonstelling Living Aleppo en het straatkunstproject Moving People, met duizenden miniatuurbeeldjes van vluchtelingen. In 2018 ontving zij voor haar werk de Pim de Kuijer Penning.

Met de opening van een eigen galerie worden de activiteiten van Power of Art House uitgebreid en krijgt kunst een nog prominentere rol. Kunst en activisme smelten er samen, aldus het persbericht.

It’s all about Power, 1 oktober t/m 31 december in Power of Art House, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share