Geen categorie

Voorverkoop tickets expositie David Bowie van start

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

De tentoonstelling David Bowie is opent pas op 11 december, maar de voorverkoop van tickets gaat morgenochtend al van start, om 9 uur. De grote belangstelling uit binnen- en buitenland is voor het Groninger Museum reden om nu al te beginnen met de verkoop.

Het museum is tijdens David Bowie is elke dag een uur langer open. Ook tijdens de feestdagen, op vrijdagavond en op maandagen in de schoolvakanties is het geopend. Voor het eerst maakt het museum gebruik van time slots, om zo teleurstellingen en lange wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen.

David Bowie is is het eerste internationale overzicht van de carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit onze tijd. De reizende expositie startte in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en was daarna te zien in  Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. Groningen is de laatste locatie in Europa. De expositie trok wereldwijd al meer dan een miljoen bezoekers.

Frank W. Ockenfels, Original photography for the Earthling album cover, 1997.
Frank W. Ockenfels, Original photography for the Earthling album cover, 1997.

De multimediale tentoonstelling bestaat uit meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie. Bowie bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar. De expositie laat zien hoe de zanger en acteur is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur.

David Bowie is, 11 december 2015 t/m 13 maart 2016 in het Groninger Museum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share