Geen categorie

Honderd jaar Willy Vandersteen in Stripmuseum

0 0
Read Time:42 Second

Willy Vandersteen, de hoofdpersonen uit Suske en Wiske.

Nieuws

Het is dit jaar een eeuw geleden dat Willy Vandersteen werd geboren. Hij was de geestelijk vader van verschillende striphelden, van wie Suske en Wiske toch wel de bekendste zijn. Naar aanleiding van zijn honderdste geboortedag opent eind november in het Nederlands Stripmuseum een expositie over de Belgische striptekenaar.

Geïnspireerd door verschillende boeken uit zijn jeugd, ontwikkelde Willy Vandersteen (1913-1990) een tekenstijl die veel ruimte liet voor het verhaal. Zijn verhalen vonden vaak hun oorsprong in volksliteratuur en zitten vol verrassingen. Zijn humor was niet vies van enige onzin.

De expositie Willy Vandersteen vertelt is rechtstreeks van het Belgisch Stripcentrum in Brussel overgenomen en is van 30 november tot 2 maart te zien in het Nederlands Stripmuseum  in Groningen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share