Geen categorie

Rabo Kunstzone sluit

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

Rabo Kunstzone in Utrecht sluit zijn deuren. De huidige tentoonstelling, die tot en met 19 september duurt, is de laatste. Oorzaak van de sluiting is een versobering in het kunstbeleid, aldus de Rabobank.

Fiona Tan (1966), detail uit 1 to 87, nu te zien in de Rabo Kunstzone. Foto: Evert-Jan Pol.

De gratis toegankelijke expositieruimte van deze bank opende in 2011. Jaarlijks waren er twee exposities te zien: één tentoonstelling met werken uit de eigen collectie en één solotentoonstelling in samenwerking met een kunstenaar van wie de bank werk in bezit heeft.

Kunstenaar Fernando Sànchez Castillo mocht vorig jaar een tentoonstelling samenstellen. Hij toonde daar onder meer het reusachtige witte beeld Tankman, gemodelleerd naar de man die op 5 juni 1989 nabij het Plein van de Hemelse Vrede in Peking een colonne tanks tegenhield. Een kleinere, maar levensechte versie hield datzelfde jaar de gemoederen bezig in winkelcentrum Hoog Catharijne en bevindt zich nu in de collectie van het Centraal Museum.

De huidige en laatste expositie in de Rabo Kunstzone is samengesteld door Fiona Tan. Zij heeft een deel van de ruimte omgetoverd tot een wonderlijke wereld vol verrassende kamers. De tentoonstelling Fiona Tan – Options & Futures is te bezoeken tot en met 19 september. Daarna gaan de deuren van Rabo Kunstzone definitief dicht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share