Geen categorie

Hermitage start crowdfunding voor restauratie muurschildering

0 0
Read Time:52 Second

Nieuws

Hermitage Amsterdam wil een ruim negen meter brede muurschildering naar Nederland halen voor een expositie. Ze moet echter eerst gerestaureerd worden en om dat mogelijk te maken is het museum een crowdfunding-actie gestart.

Detail uit de muurschildering.

De monumentale schildering van een godheid in gevecht met roofdieren, uit de zevende of achtste eeuw, werd in de jaren dertig gevonden bij de opgraving van het koningspaleis in Varakhsha, in het huidige Oezbekistan. Deze verloren gewaande stad is voorgedragen als UNESCO Werelderfgoed. Nooit eerder verliet het werk de Hermitage in Sint Petersburg, maar na de restauratie mag de schildering vervoerd worden naar Amsterdam. Daar wordt het dan een van de topstukken van de tentoonstelling over de Zijderoute, die komend voorjaar opent.

De Vrienden van de Hermitage hebben het eerste deel van het benodigde bedrag bijeen gebracht. Het tweede wordt geworven via de crowdfundingsite Voordekunst.nl. Het museum wil via de site 10.000 euro binnenhalen. De teller staat op dit moment op 605.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share