Geen categorie

CODA toont overzicht werk Carli Hermès

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Expositie

Erotisch, eigentijds, bevreemdend en verleidend zijn al 25 jaar de kenmerken van het werk van de Carli Hermès (1963). Hoogtepunten uit zijn foto- en filmoeuvre zijn nu te zien in CODA Museum in Apeldoorn, op de eerste museale overzichtstentoonstelling gewijd aan deze Nederlandse reclame- en modefotograaf.

Hermès is pionier van de Photoshop-generatie, die de beschikking heeft over een computer om  beelden digitaal te kunnen bewerken, en dus ook  manipuleren. Met uitgesproken vormen, kleuren en menselijk expressie vertelt hij een verhaal van mensen. Erotiek en een vervreemdende werkelijkheid spelen steeds een dominante rol in zijn werk.

Carli Hermès, Hands.

De carrière van Hermès kreeg in 1992 een vliegende start met twee reclamespots voor Droste Cacao. Hierin combineerde hij het moederschap met erotiek en liet hij tieners uitgebreid met elkaar zoenen. De Reclame Code Commissie was niet geamuseerd en verbood uiteindelijk verdere uitzending. Een controversiële reclame voor Suitsupply deed eveneens menig wenkbrauw fronzen.

Ook maakt hij modereportages voor toonaangevende internationale bladen en portretteert hij (internationale) bekendheden en ontwikkelt hij beeldcampagnes voor ideële organisaties zoals Oxfam Novib. Behalve als fotograaf is Hermès ook actief als regisseur van commercials en video’s, onder meer voor G-Start, Royal Club en Nationale Spoorwegen.

Carli Hermès 25 jaar topfotograaf – de kunst van het verleiden, t/m 26 januari 2014 in CODA Museum, Apeldoorn

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share