Geen categorie

Boijmans ontvangt schenking van 30 miljoen

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Museum Boijmans Van Beuningen ontving vorige week een schenking met een waarde van 30 miljoen euro. Verzamelaar Hans Sonnenberg, oprichter en eigenaar van de Rotterdamse galerie Delta, schenkt vijftien kunstwerken uit zijn privéverzameling aan het museum.

Yayoi Kusama - Shoe, 1966.

De schenking bestaat uit enkele Cobra-werken, een grotere groep popart van Britse en Amerikaanse kunstenaars en van de Franse nouveaux réaliste Arman, twee werken van Manzoni en twee schilderijen van Basquiat. In 2000 mocht het museum, als zogenoemde promised gift, een aantal werken uit Sonnenbergs privéverzameling kiezen. Naar aanleiding van de tentoonstelling Meneer Delta, een galeriehouder en verzamelaar in het museum besloot Sonnenberg vandaag deze vijftien promised gifts nu al in een definitieve schenking om te zetten.

Larry Rivers - Cigar Box, 1966.

De werken vormen momenteel de kern van genoemde tentoonstelling, die het museum  organiseerde ter ere van het vijftigjarige bestaan van galerie Delta. Op die expositie zijn tevens aankopen te zien die het museum in de afgelopen vijftig jaar bij de galerie deed, samen met enkele schilderijen uit de privécollectie van Sonnenberg zelf. De tentoonstelling duurt nog tot en met 20 mei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share