Geen categorie

Michelinster voor restaurant Rijksmuseum

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum heeft sinds vandaag een Michelinster. Dit werd bekendgemaakt tijdens de lancering van de Nederlandse editie van de Michelin hotel- en restaurantgids voor 2017 in Amsterdam.

 

RIJKS®. Foto: Erik Smits.
Rijks. Foto: Erik Smits.

 

Het restaurant opende in 2014 zijn deuren in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum, met Joris Bijdendijk als chefkok. Het heeft een eigen ingang en identiteit, maar is nauw verbonden met het Rijksmuseum. Zo nodigen Bijdendijk en zijn team regelmatig een gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum.

Volgens de site van het restaurant zet het de lijn van het Rijksmuseum voort: “kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie. Rijks is het Rijksmuseum op je bord.”

De ster betekent geen verhoogde drempel, aldus Joris Bijdendijk. “Wij blijven met deze ster net zo toegankelijk als hiervoor, Rijks is voor iedereen.”

Voor Bijdendijk is het zijn tweede ster. Voor restaurant Bridges ontving hij zijn eerste in 2013. Hij werkte mee aan het onlangs verschenen Rijksmuseum Kookboek waarin 130 traditionele en moderne Hollandse recepten zijn opgenomen en ruim 900 afbeeldingen uit de collectie van het Rijksmuseum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share