Geen categorie

Evelyn Taocheng Wang wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Evelyn Taocheng Wang (1981) heeft de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2016 gewonnen. Ze kreeg de jaarlijkse prijs voor jong talent gisteren in het Stedelijk Museum Schiedam.

 

Evelyn Taocheng Wang (rechts) met juryvoorzitter Hanneke Groenteman. Foto: Jiri Büller.
Evelyn Taocheng Wang (rechts) met juryvoorzitter Hanneke Groenteman. Foto: Jiri Büller.

 

Volgens juryvoorzitter Hanneke Groenteman neemt de kunstenares “heel dappere beslissingen”. Ze maakt kunst die veel meer is dan beeld alleen, schrijft de jury in haar rapport. “Het is gevoel, het is herinnering, het is smaak en ervaring.”

De jury was unaniem in haar beslissing. Ze vindt dat Taocheng Wangin persoonlijk en geografisch opzicht een lange reis heeft ondernomen en dat met grote gevoeligheid vertaalt”. Schuivende identiteiten en rollen zijn onderwerpen van deze tijd en de winnares snijdt deze op een originele en prikkelende manier aan, vindt de jury. “Wat nog gaat komen is onvoorspelbaar, maar dat het zal verrassen is zeker.”

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs wordt sinds tien jaar uitgereikt aan beeldend kunstenaars tot en met 35 jaar. Evelyn Taocheng Wang ontvangt een bedrag van 10.000 euro. Alle genomineerden (naast Taocheng Wang zijn dat Jan Hoek, Alexis Blake, Jay Tan en Anouk Kruithof) krijgen een tentoonstelling in Stedelijk Museum Schiedam. Die is nog te zien tot en met 22 januari.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share